Dolgun hatları daha belirgin dudaklar kişiye  daha genç bir görünüm kazadırabilir. Dudak bölgesine hacmi verilme işlemleri basitçe dudağın doldurulması işlemleri değildir. İki dudak arasındaki orantı korunmalıdır. Normalde alt dudak üst dudak arası oran 1.65/1 civarındadır. Dolgu uygulaması yapılması demek üst dudağın alttan daha belirgin bir şekle getirilmesi anlamı taşımaz.

Dudak dolgusu olarak günümüzde genelde hyalüronik dolgular kullanılır. Kalıcığı yüksek ve daha geç eriyen materyaller reaksiyon yapabilir.  Dudak hacminden mennun olmayan hastalara dudak dolgusu ile hacim kazandırılabilir. Dudak dolgusu olarak kullanılan maddeler sıklıkla hyalüronik asit dolgulardır. Bu dolguların kalıcılık süresi değişkenlik göstermekle beraber 6-9 ay civarındadır.işlem sonrası bir süre şişlik ve morluklar görülebilir. Tam şekil alınması  birkaç hafta sürebilir. Genel olarak tek uygulamada 1 ml dolgu üzerine genelde çıkılmaz. Eğer ek hacim isteniyorsa sonraki süreçte hasta değerlendirilip. Ek uygulama yapılabilir. Dudak bölgesine yapılan dolgu diğer alanlara yapılan dolgudan genelde daha hızlı erir. Uygulama derinliği, kullanılan miktar bunu değiştirebilir.

Kanül tekniği ile bir noktadan girilerek bu dolgu yapılabilir. Ya da kendi iğnesi ile farklı alanlardan girilerek işlem gerçekleştirilebilir. Asimetriler öncesinde değerlendirilmelidir. Simetrik uygulamalar dışında dudağın farklı alanlarına asimetrik uygulamalar yapılabilir.

Peki dolgu hangi derinliğe yapılır. Dudak hareketlerine engel olmamak amacı ile genelde mukoza altı uygulamalar tercih edilebilir. Bu kalıcığı da arttırabilir.

Dudak dolgularını 8-12 ay arasında tekrarlatan hastalarda belirli bir miktar kalıcılık görülebilir. Verilen materyal bu alanda reaksiyona yol açıp fibrozis oluşturabilir. Bu da bir miktar kalıcılık oluşturabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir